Wat is bioresonantie?

De Bioresonantie-therapie behoort net als bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur, biofotonen, nes health en andere natuurgeneeswijzen tot de ervaringsgeneeskunde. Deze therapie wordt al 25 jaar in de humane geneeskunde en sinds 10 jaar in de diergeneeskunde toegepast. Ons doel is om uw dier zo goed en zo snel mogelijk te genezen.
De Bicom bioresonantie methode is een specifieke diagnose- en therapiesystematiek waarmee de geneeskunde een nieuwe weg is ingeslagen.
Het is vooral bekend geworden vanwege het grote succes bij behandeling van allergieën, maar inmiddels is de Bicom voor bijna ieder aandoening in te zetten.
De basis van de bioresonantie-therapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de bio- en kwatumfysica. Verschillende soorten therapieen en genezingen werken op verschillende niveau’s van het lichaam.

  • Wondheling, operaties en het zetten van botbreuken werken op het structurele (materiële) niveau.
  • Voeding, geneesmiddelen, kruiden werken vooral op biochemisch niveau.
  • De Bicom bioresonantie werkt op energetisch niveau, meer specifiek met lichaamseigen elektromagnetische energieën.

Ieder vorm van materie bestaat uit energie en deze energie straalt het ook uit. Elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke cel stralen energie uit. Dit geldt ook voor virussen, bacteriën, parasieten, allergenen en toxines. Iedere substantie heeft zo zijn eigen kenmerkende karakter of trillingspatroon.
Dit individuele energetisch karakter van een stof wordt ook wel “het frequentiespectrum” genoemd. Bij een gezonde mens en dier is het individuele trillingsbeeld vooral harmonisch met weinig vervormingen.
Het trillingsbeeld van een ziek lichaam heeft ook disharmonische frequenties, veroorzaakt door bijvoorbeeld gifstoffen, virussen, bacteriën, parasieten, allergenen of slecht functionerende organen.
Zowel de harmonische als de disharmonische trillingen kunnen met behulp van de Bicom worden gemeten en behandeld. De harmonische trillingen kunnen naar behoefte worden versterkt en storende trillingen kunnen worden verzwakt of geneutraliseerd. Als het afweersysteem belast wordt door bijvoorbeeld door infecties, chemische stoffen of stress, dan komt er een moment dat er zich een ziekte voordoet.
De ziektesymptomen openbaren zich daar waar al, vaak door erfelijkheid, een zwakke plek aanwezig is.
Met de Bicom bioresonantie therapie kan deze plek versterkt worden en kunnen de oorzaken opgespoord worden en verwijderd worden.